Ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας η Νίκολα Στέρτζον

Η αστυνομία της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι η πρώην επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζον, η οποία είχε συλληφθεί νωρίτερα στο πλαίσιο έρευνας για την χρηματοδότηση του κόμματος, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθεί κατηγορία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Δείτε:

Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον

«Μία 52χρονη γυναίκα που είχε συλληφθεί νωρίτερα σήμερα…αφέθηκε ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας εν αναμονή περαιτέρω έρευνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η σύλληψη της Στέρτζον έρχεται μετά τη σύλληψη του συζύγου της Πίτερ Μέρελ τον Απρίλιο. Ο Μέρελ και ο Σκωτσέζος βουλευτές Κόλιν Μπίτι, ο οποίος ήταν ταμίας του SNP εκείνη την περίοδο, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.

Εκτός από τις συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε μια σειρά ακινήτων, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού των Μέρελ και της Στέρτζον – όπου μια σκηνή της αστυνομίας είχε στηθεί στον κήπο – καθώς και στα κεντρικά γραφεία του SNP στο Εδιμβούργο.

Η Στέρτζον παραιτήθηκε απροσδόκητα τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από οκτώ χρόνια στην ηγεσία του κόμματος και της ημιαυτόνομης κυβέρνησης της Σκωτίας.

Η Νίκολα Στέρτζον έγινε ηγέτης του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) και πρωθυπουργός της σκωτσέζικης κυβέρνησης μετά την παραίτηση του προκατόχου της Άλεξ Σάλμοντ το 2014. Οι Σκωτσέζοι είχαν τότε ψηφίσει σε δημοψήφισμα σε ποσοστό 55% υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έκτοτε η Στέρτζον, με υπομονή και αποφασιστικότητα, ξανάρχισε τη μάχη για την ανεξαρτησία, αναπτερωμένη από το Brexit, στο οποίο αντιτάχθηκε η πλειοψηφία των Σκωτσέζων. Η Στέρτζον αγωνίστηκε από τότε για τη διοργάνωση νέου δημοψηφίσματος, κάτι το οποίο απέρριπτε σθεναρά το Λονδίνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί